L’ull és l’òrgan sensorial més important. I és tan complex com sensible. Moltes malalties oculars poden tenir impacte en la nostra vista i greus conseqüències en la forma en què percebem el món que ens envolta. Una de les més comunes és el glaucoma.

Què és?

El glaucoma és una malaltia de l’ull que li roba la visió de manera gradual. És caracteritzada per un augment de la pressió dins del globus ocular per una afecció en el drenatge del glohus ocular que causa un mal progressiu en la retina i a vegades pèrdua de la visió. En general no presenta símptomes i pot resultar en la pèrdua de la visió de manera sobtada.

Sense el tractament apropiat, el glaucoma pot portar a la ceguesa. La bona notícia és que amb exàmens  periòdics, la detecció primerenca i el tractament pot preservar-se la vista.

Vídeo de què és el glaucoma

 

Prevenció.

El gran problema d’aquesta malaltia és la falta de simptomatologia que duu associat. En alguns casos es poden presentar alguns simptomes com visió borrosa, mal d’ulls o mal de cap, vòmits, pèrdua de visió… però el  més segur és que aquests símptomes aparesquin quant ja hi ha mal a les estrucutures oculars.

És per això que la prevenció és indispenssable. A la nostra òptica disposam de les eines diagnòstiques més avançades en la detecció prematura de glaucoma, les quals utilitzam en totes les nostres refraccions i revisions òptiques.